Anneli Auer, a victim of corruption in Finland
Show MenuHide Menu

LINKS – linkit

Ilmaiset Pdf-tiedostot löytyvät linkeistä.

Syylliseksi kirjoitettu. Ulvilan surman uutisointia paperilla ja verkossa

Tampereen yliopisto – Noppari, Elina; Raittila, Pentti; Männikkö, Pirita (2015)

Julkaisu käsittelee Ulvilan murhatapauksen uutisointia kolmessa suomalaisessa sanomalehdessä. Tarkastelun kohteena on etenkin se, millaisilla ilmaisukeinoilla lehdet tuottivat vaikutelmia murhaepäilty Anneli Auerista syyllisenä tai syyttömänä oikeusprosessin eri vaiheissa. Lisäksi teoksessa luodaan katsaus toimittajien Ulvilan surmaa käsittelevään Twitter-viestintään ja verkkoyhteisöjen tuottamaan rikosjulkisuuteen.
Julkaisu on mediatutkijoiden puheenvuoro rikos- ja oikeusjournalismin eettisistä periaatteista ja työkäytännöistä käytävään keskusteluun.

Piilokorruptio Suomessa – Mitä kansalaiset kertovat?

Vaasan yliopisto – Ari Salminen & Olli-Pekka Viinamäki

Tiivistelmä

Raportin aiheena on piilokorruption anatomia Suomessa. Raportissa tavoitellaan kokonaiskuvaa piilokorruptiosta ja sen rakennepiirteistä. Raportti perustuu tutkimuskirjallisuuden lisäksi kansalaisten subjektiivisiin kertomuksiin piilokorruptiosta. Kertomusaineisto kerättiin avoimella nettikyselyllä syys-lokakuussa 2016. Työssä käsiteltyjen kertomusten kokonaismäärä on 420.

Työssä tarkastellaan neljää piilokorruption aluetta, jotka ovat vallan väärinkäyttö, hyväveli–verkostot, korruptiivinen suosinta ja huono hallinto.

Analyysi on ensisijaisesti laadullinen, mutta sisältää myös aineiston rajatun määrällisen tarkastelun.
Raportista käy ilmi, että piilokorruptiota epäillään esiintyvän ja sille herkistytään monissa tilanteissa. Kun kyse on vallan väärinkäytöstä, konkretisoituu piilokorruptio määräävän aseman ja vaikutusvallan väärinkäytöksinä. Hyvä veli–verkostojen yhteydessä piilokorruptio on epäterveitä liittymiä ja kollegojen suosintaa. Korruptiivinen suosinta taas kattaa nepotismin ja poliittiset virkanimitykset sekä huono hallinto ilmenee tavanomaisimmin huonona johtamisena ja tietojen salailuna.

Piilokorruptio voi nakertaa luottamusta poliittiseen ja taloudelliseen järjestelmään ja virkamiesten toimintaan. Sen torjunnassa tulee kiinnittää huomiota korruption keskeisiin riski- ja altistumisalueisiin, eli ns. vaara-vyöhykkeisiin.

Ostettavissa:

MURHALESKEN MUISTELMAT 

Auer, Anneli

Murhalesken muistelmat oli Into Kustannuksen vuoden 2016 myydyin kirja. Se nousi myös lokakuussa 2016 Mitä Suomi lukee -tilastossa sijalle kuusi ja oli Book Beatin toiseksi kuunnelluin äänikirja. Kirjan oikeudet on myyty Ruotsiin.
Lukijoilta: ”Ennen tätä kirjaa pidin Anneli Aueria varmasti syyllisenä niin murhaan kuin seksuaalirikoksiin, vaikken tapauksesta juuri otsikkoja enemmän ollut koskaan lukenutkaan. Kaveri suositteli kirjan lukemista ja rupesin hommaan hieman vastahakoisesti. Jäin kuitenkin koukkuun ja parin päivän kuluttua olinkin ahmaissut koko eepoksen. Samalla käsitykseni hommasta oli muuttunut täysin.”
”Tiedostan, että kirja on Anneli Auerin henkilökohtainen kertomus, eikä tapahtumat varmasti ole edenneet juuri hänen kokemallaan tavalla, mutta vasta nyt ymmärsin, kuinka uskomaton koko tapaus on ollut ja kuinka pahasti oikeusjärjestelmä on siinä kussut.”

Kustantaja: into20
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789522648419
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

ULVILAN MURHAMYSTEERI (DVD)

Lehto, Pekka

Joulukuisena yönä 2006 neljän lapsen äiti Anneli Auer soittaa poliisin hätäkeskukseen ja kertoo, että perheen talossa on murhaaja. Vanhin tytär herää meteliin ja näkee huppupäisen miehen hyppäävän ulos ikkunasta. Perheen isä saa surmansa puhelun aikana. Neljälapsisen perheenäidin soittama hätäpuhelu miehensä puukotuksen aikana vuonna 2006 aloitti Suomen historian kohutuimman ja pisimmän tutkintaprosessin. Ulvilan murhamysteeri on dokumentti, jonka tekijät ovat intensiivisesti seuranneet tapahtumia jo kolmen vuoden ajan. Tapahtumasarja on absurdi ja täynnä yllättäviä käänteitä. Todellisuus kirjoittaa eteemme draamaa, josta ei puutu jännitteitä. Ulvilan murhasta on kehittynyt maamme rikoshistorian merkillisin murhamysteeri.

Kustantaja: VL-Media Oy
Sidosasu:
ean: 6416415963474
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: DVD